torstai 6. lokakuuta 2011

Säilöntää osa II

Syksymme on ollut melkoista hulinaa ja tämä postaus tuleekin vähän myöhässä. Mutta pakko vielä hetkeksi palata kesätunnelmiin, vaikka ulkona onkin jo syksy pitkällä, tälä hetkellä sataa ja kirjavat lehdet putoilevat puista kovalla vauhdilla.

Elokuun 11. päivä, äitini soitti minulle ja kysyi, olinko aikaisemmin kesällä tehnyt mansikkahilloa, kun olin siitä puhunut. No, enpä ollut tehnyt, kun yhtenä päivänä en muistanut mansikoita ostaa (muistaakseni 19,90€/5kg laatikko) ja seuraavana päivänä ne olivat niin kalliita (32,90€/5kg laatikko), etten raaskinut hilloa varten ostaa. Äiti oli kaupassa ja tarjolla oli pari laatikkoa melko mehustuneita mansikoita, joissa oli kyltti "mehuksi tai hilloksi". "Nää maksais 9,90€/laatikko, tuonko?" kysyi äiti toisessa päässä. Eipä tarvinut kauan miettiä, vaikkei sinä päivänä todellakaan olisi ollut aikaa tehdä hilloa. No, ei auttanut kuin tehdä aikaa.

Hetkeä myöhemmin äiti toi kaksi laatikollista todellakin mehustuneita marjoja ja pääsin hommiin. Päällä oli pari homeista, mutta muuten mansikat olivat todella hyvälaatuisia hillonkeittoon. Montaakaan marjaa siitä kymmenestä kilosta ei mennyt hukkaan ja hilloa tulikin sitten paljon.

No, näillä pärjätään hetki.


Näitä maistellessa kelpaa muistella kesää pahemmallakin myrskyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti